Offcanvas Info

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

1000 medlemmer det skal fejres

Tilmeld dig vores nyhedsmail og vi kvitterer med 2 stk "1000 medlemmer" annoncer som du kan bruge. De har en gyldighed på 6 måneder

Du kan til enhver tid afmelde dig vores nyhedsmail

Få point til annonce
Tilmeld dig vores nyhedsmail og få 250 point du kan bruge på en annonce
Lørdag, 29 maj 2021 18:11

Tønder helt i top med partnerskaber på det sociale område

Skrevet af
Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Tirsdag den 1. juni åbner Frelsens Hær i Tønder et nyt familieværksted, hvor Frelsens Hær og kommunen arbejder sammen. Tønder Kommune har længe haft fokus på at indgå strategiske partnerskaber på det sociale område. Derfor er kommunen i dag en af landets førende, når det kommer til at etablere samarbejder med foreninger og NGOer. 

Udgangspunktet for de strategiske partnerskaber er for Tønder Kommune, at der findes en lang række oplagte fordele for alle parter - og først og fremmest borgerne - ved at arbejde sammen med eksterne partnere. 

Frelsens Hær etablerer et Familieværksted i Tønder - et projekt, som A.P. Møller Fonden støtter med næsten 10,8 millioner kroner - et af de højeste støttebeløb til sociale formål, som fonden uddelte i 2020. En støtte som bl.a. er givet fordi A.P. Møller Fonden oplever at måden man arbejder med partnerskaber på i Tønder Kommune er noget helt særligt. 

"Der er jo ingen tvivl om, at vi i Socialudvalget i Tønder Kommune er utroligt stolte over, at A.P. Møller Fonden vælger at give en så generøs støtte til vores projekt. Det er en blåstempling af det arbejde vi udfører og tydeligt viser, at vi er på rette vej", fortæller Peter Christensen, der er formand for Socialudvalget i Tønder Kommune. 

"I Socialudvalget i Tønder Kommune er vi utroligt stolte over, at A.P. Møller Fonden vælger at give en så generøs støtte til vores projekt. Det er en blåstempling af det arbejde vi udfører",

Peter Christensen, formand for Socialudvalget

Familieværkstedet er det seneste skud på stammen efter at der seneste år er indgået en lang række aftaler og iværksat en række initiativer i Tønder Kommune. Fælles for dem alle er, at det er samarbejder mellem kommunen og en ekstern partner, som fx foreninger og organisationer. 

Blandt de samarbejder som Tønder Kommune har etableret med eksterne partnere i de seneste par år kan nævnes:
•    Oprettelse af Sind-huset i Tønder. Cafe og værested som til daglig er drevet af SIND
•    Familieværksted med Frelsens Hær
•    Broen og arbejdet med udsatte børns deltagelse i foreninger
•    Ballast, projekt med KFUM om børn og unge i familier med misbrug
•    Værestedet Svalen, sammen med Blå Kors
•    Home start som er målrettet småbørnsfamilier

"Vi kan meget selv, men kan se at vi kan skabe endnu mere velfærd når vi står sammen og er afklaret på opgavefordelingen. Foreningerne yder alle en kæmpe indsats og jeg ser derfor frem til at vi gennem dialog kan udvikle området endnu mere, hvor foreningerne kan supplere den kommunale indsats," fortæller Peter Christensen. 

Tønder Kommune har også styrket hele samarbejdet med både organisationerne og civilsamfundet. Det handler fx om månedlige dialogmøder, arrangementer og andre tiltag sammen med LEV, SIND og andre dygtige aktører på socialområdet. 

Næste skud på stammen bliver så Familieværkstedet, hvor familierne blandt andet få hjælp, hvis de fx har svært ved at forstå den sagsbehandling, de er i gang med hos Tønder Kommune, kan få lektiehjælp, hjælp til jobsøgning eller økonomisk rådgivning.

"Det kan nogle gange være lettere for familierne at henvende sig et sted som familieværkstedet, hvis de har svært ved at række ud til forvaltningen. På den måde kan der være en brobygning mellem Tønder Kommune og Frelsens Hær, siger Astrid Hjøllum Christensen, der er projektleder hos Frelsens Hær.

Familieværkstedet får adresse på Østergade 69 i Tønder og holder åbent mandag til torsdag fra 8-15. 

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.

Har du også set disse annoncer